Isnin, 22 April 2013

Rakyat Membentuk Kerajaan

RAKYAT MEMBENTUK KERAJAAN

Mengundi adalah hak setiap warganegara Malaysia yang termaktub dalam Perlembangan Malaysia    Perkara 119. Pilihlah pemimpin anda, dan ambil bahagian dalam keputusan negara. Pilihan raya membenarkan orang ramai untuk bebas memilih wakil mereka dan memastikan mereka bertanggungjawab terhadap keputusan mereka dan undang-undang yang mereka lulus.[ rujuk di sini ]

Memilih Pemimpin


 •               Pengurusan pentadbiran negeri - negeri  di bawah  Pakatan Rakyat menunjukan perestasi lebih baik.Laporan Audit Negara yang dibentangkan hari ini mendapati Kerajaan Negeri Selangor mencatatkan peningkatan kutipan hasil sebanyak RM 62.50 juta pada tahun 2011 berbanding tahun sebelumnya.Pada keseluruhannya, hasil yang dikutip Kerajaan Negeri pada tahun 2011 adalah berjumlah RM 1, 634 juta berbanding RM 1, 571.50 juta pada 2010.Bardasarkan Laporan Audit juga, Hasil Sebenar yang dikutip Kerajaan Negeri ini juga melebihi Anggaran Hasil sebanyak RM 204 juta atau 114.3 peratus.
 • Kos Projek Kuarters Untuk Kakitangan Yang Berkahwin RM3.21 bilion Tetapi Tidak Memuaskan (2011)


  Malaysia International Franchise Sdn. Bhd. (MyFranchise) pada 18 Jun 2007. MyFranchise adalah syarikat subsidiari milik penuh Perbadanan Nasional Berhad .Pengauditan yang dijalankan mendapati prestasi kewangan syarikat bagi tempoh tahun kewangan 2008 hingga 2010 mencatatkan kerugian berturut-turut bagi 3 tahun tersebut. ( 2011)

       ZON BEBAS PELABUHAN KLANG (PKFZ

      NATIONAL FEEDLOT CORPORATION

    Juga pengundi  melihat beberapa isu yang berlaku sepanjang tempoh pentadbiran kerajaan yang lepas. Antara isu - isu yang sering di tonjolkan adalah ....

  Penggunaan Kalimah ALLAH olih non muslim. Adakah BN / UMNO tidak berani mengaku membenarkan INJIL VERSI MELAYU ( dari Indonesia ) di bawa masok semasa PRU Serawak pada 2010. Muzakarah 21 Jan 2013 di IKIM juga tidak ada resolusi dan hujan PAS dan PKR di jadikan alat untuk menuding jari.

 • UMNO MENIPU ISU KALIMAH ALLAH


Bala


Tiada ulasan: