Rabu, 10 April 2013

semakin panas di Hulu Selangor

   Semakin panas di Hulu Selangor . Ini semua gara - gara  soal calon . Terbaru  calon PKR  di protes olih ahli - ahli pkr . Sdr Khalid Jaafar selaku penyelaras DUN Batang Kali  di sebut sebagai calon  Parlimen Hulu Selangor  mewakili  PRK  ( Pakatan Rakyat) , ada berita sdr Khalid Jaffar telah mencadangkan  sdr " Rama " ( tak pasti nama sebenar ) sebagai calon DUN Batang Kali. Ini menimbulkan ketidakpuasan sebilangan ajk cabang  Hulu Selangor.

Khalid Jaafar  seorang MPP Keadilan menjadi penyelaras DUN selepas " Cikgu Nasha ". Dari awal ramai yang berkata sdr Khalid tidak sehaluan dengan kepimpinan cabang. Namun sebagai  MPP kemesraan yang di tunjukan  tidak begitu mesra di pandangan umum. Bila di  umumkan sebagai calon , ajk cabang bersetuju  tetapi kepimpinan  PKR pusat terlepas pandang  perasaan hati ajk cabang. Ini menyebabkan  calon - calon dari cabang tidak di ambil kira olih pimpinan pusat PKR. .Khalid Jaafar, Pengarah badan pemikir Datuk Seri Anwar Ibrahim, IKD (Institut Kajian Dasar).Nazar Yakin - Ketua cabang PKR Hulu Selangor  juga ada potensi di calonkan. Berpendidikan tinggi dan pernah menjawat jawatan dalam sektor awam dan swasta.
Dan beberapa calon juga bolih  di tonjolkan di Batang kali  seperti  sdr Razali Mokhtar , Rohemey  mungkin juga sdr Mustafa  ( timbalan ketua cabang ).
 
Masih belum terlewat buat PKR meneliti perkara ini kerana penamaan calon pada 20 April 2013

1 ulasan:

Unknown berkata...

Tuan, mohon bertukar link.

http://rojakpasembor.blogspot.com/