Ahad, 27 Januari 2013

akidah rasuah penyelewengan

Satu petang aku bersembang dengan seorang rakan . Memang dulu dia selalu kerumah Tan Sri Muhammad. Dan wajah dia juga pernah di lihat di lobi parlimen. Kabar nya pernah rapat dengan KJ semasa Pak Lah  jadi PM dulu.Dari hal biasa .. tersentuh soal  politik sedikit. Mula nya aku malas melayan  kerana berhampiran meja kami adalah ketua penerangan umno bahagian sedang makan sama. Tapi bila dia kaitkan isu KALIMAH ALLAH  dan menyatakan PAS  tunduk kepada DAP  serta  sentuh  pemimpin liwat....aku bengang juga. Tak ada isu yang lebih baik untuk di ceritakan .... Memang  orang tidak ada  bahan cerita menjaja isu liwat dan kalimah ALLAH.
Apa yang aku lihat bn / umno ini terperangkap kerana ghairah dengan kuasa di tangan dia. Pengaruh TV dan media perdana perpihak kepada  bn /umno.

1) Kalimah ALLAH sengaja di bangkit olih PR agar bn / umno melatah . UMNO fikir ini peluang untuk menghentam Pakatan Rakyat. Tetapi puak - puak umno ini lupa masa PRS ( Pilihan Raya Serawak )  Idris Jala dan buat pengumuman akan isu ini. Juga  Najib beri kebenaran import injil  melayu dari Indonesia.
[Fathul said although the Federal Constitution forbade the preaching of other religions to Muslims, the AlKitab (Bible) did not contravene its spirit.
“It should only be for Christians. If the Bahasa Malaysia Bible is not used to preach to Muslims, then there is nothing wrong,” he said.
Fathul said it was also perfectly acceptable for Christians to use the word “Allah”.]  sila rujuk .

                                          Surat   kebenaran  Injil Melayu

       


2)  Bila Nurul Izzah di lemparkan tuduhan membenarkan melayu murtad. Sekali lagi puak - puak umno ni lupa yang membenarkan pengistiharan keluar islam ini olih kumpulan pentadbiran BN / UMNO. Juga mereka juga lupa mantan peresiden UMNO juga berkata demikan ...Rujuk Sini ...
Beberapa kes murtad juga berlaku di tangan penguasaan  pentadbiran BN. Bukan dalam bidang kuasa PR.

3) TGNA memperli pusat untuk mengubah  undang-undang tubuh kerajaan Kelantan dengan memasukan MB mesti berugama islam tidak kira dari keturunan melayu , cina , india dan lain-lain. Puak umno ni melenting seperti ingin memberikan kedudukan MB itu kepada bukan melayu. Pelik juga bila kata UMNO memperjuangkan Islam .. tapi untuk meletak islam sebagai syarat puak umno melenting. Rupanya puak UMNO ini tidak tahu bahawa kedudukan PM itu sendiri bolih di duduki olih siapa saja rakyat malaysia yang mendapat kepercayaan parlimen.. Ini  cara pemikiran juak umno ni berhujah .

4) UMNO bersungguh -sungguh menimbulkan amanat Haji Hadi untuk menaikan kemarahan orang melayu di katakan islam. Tapi umno lupa amanat ketua-ketua mereka tidak yakin dengan hukum islam . Jika tidak yakin dengan hukum islam maka rosak akidah yang nyata. Rujuk disini ...

5)  Puak umno tidak bolih berfikir bila dua anggota polis di sabitkan kesalahan membunuh AlTantuya. Apakah sebab memerka membunuh . Apa kaitan mereka dengan Al Tantuya. Jika gila sudah tentu buang kes , jika waras kenapa. Adakah mereka di suruh , jika di suruh siapa yangmenyuruh .....rujuk di sini.  Akibat dari susulan kes ini akan bersangkutan dengan kes SOSILAWATI kerana kes ini di jadikan rujukan. Jika dalang  kes SOSILAWATI  di cari kenapa dalang kes AL TANTUYA bolih lepas.

6) Banyak kes - kes penyelewengan dan rasuah yang di kaitkan dengan pentadbiran PR telah beralih kepada Pentadbiran BN / UMNO kerana hasil semasa mereka berkuasa di beberapa negeri.

7)  Laporan audit negara menunjukan perestasi penradbiran Pakatan Rakyat cukup baik. Kenapa tidak di beri peluang mentadbira Negara.Tiada ulasan: